Pidin helmikuun puolella me&i't, ja leipoahan sinne piti.
Feta-parsakaalipiirakka oli suolaisena tarjottavana
Pohja oli tämän ohjeen mukaan, jätin vain sokerin pois.
Sisälle laitoin 2x 250g pakasteparsakaalia ja isomman purkillisen fetajuustokuutioita
Munamaitoon tuli:
250g juustoraastetta
2 munaa
purkki kevytranskankermaa
pippuria, paprikaa, pikku tujaus chiliä, yrttimaustetta.
Suolaa en lisännyt lainkaan, juustot kun olivat melko suolaisia
Paistoin uunissa n.180 asteessa 45-50 minuuttia.
Makeana oli suklaa-vadelma juustokakku
Pohja:
n.puoli pakettia digestive-keksejä
100g margariinia sulana
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vanilliinikreemijauhetta+3dl vettä; kreemiksi sekoitettuna
150g tummaa leivontasuklaata
tomusokeria maun mukaan
5 liivatetta
-Liivatteet veteen likoamaan, tuorejuusto+kreemi sekoitetaan yhteen, joukkoon sulatettu suklaa. Lopuksi pienessä vesitilkassa sulatetut liivatteet.
Vuokaan, keksipohjan päälle ja hyytymään
Päälle: n.5dl pakastevadelmia paseerattuna, tomusokeria maun mukaan, 4 liivatetta
Liotetut sulatetut liivatteet vadelma-sokeriseokseen ja hyytyneen kakun päälle.
Hyydytetään vielä pari tuntia ja tarjolle.
Ruokavieraitakin päästiin kestitsemään iltana eräänä. Pääruoan valmistuksesta vastasi Jyrki, jälkiruoka jäi minun vastuulle.
Sacher-kakku
Pohja:
200g voita
200g taloussuklaata
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Sulata ja jäähdytä suklaa vesihauteessa. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Munat ja sokeri vaahdoksi, sekaan suklaaseos ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna,
Paista 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.
Täyte:
1/2 dl vahvaa maitokahvia kostuttamiseen (käytin triplaespressolattea)
1,5 dl aprikoosisosetta tai marmeladia
halkaise kakku, kostuta ja levitä väliin marmeladi
Kokoa kakku ja poista murut pinnalta
Pinnalle: 230g aprikoosimarmeladia
kuumenna marmeladi kattilassa, painele siivilän läpi kakun päälle, tasoita ja anna jäähtyä
Kuorrutus:
200g suklaata
50g voita
1dl kinuskikastiketta
Sulata suklaa, voi ja kinuskikastike vesihauteessa sekoitellen. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä kuorrutusta reunoille ja anna jähmettyä. Koristele kakku maitosuklaalastuilla tai haluamallasi tavalla. Itse käytin hiukan värillistä sokeria ja suklaasiirtokuvia joihin olin sivellyt tummaa suklaata. Maistui. Ja ihan nollakalorin kakku....
Kommentit