Pidin helmikuun puolella me&i't, ja leipoahan sinne piti.

Feta-parsakaalipiirakka oli suolaisena tarjottavana

Pohja oli tämän ohjeen mukaan, jätin vain sokerin pois.

Sisälle laitoin 2x 250g pakasteparsakaalia ja  isomman purkillisen fetajuustokuutioita

Munamaitoon tuli:

250g juustoraastetta

2 munaa

purkki kevytranskankermaa

pippuria, paprikaa, pikku tujaus chiliä, yrttimaustetta.

Suolaa en lisännyt lainkaan, juustot kun olivat melko suolaisia

Paistoin uunissa n.180 asteessa 45-50 minuuttia.

Makeana oli suklaa-vadelma juustokakku

Pohja:

n.puoli pakettia digestive-keksejä

100g margariinia sulana

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl vanilliinikreemijauhetta+3dl vettä; kreemiksi sekoitettuna

150g tummaa leivontasuklaata

tomusokeria maun mukaan

5 liivatetta

-Liivatteet veteen likoamaan, tuorejuusto+kreemi sekoitetaan yhteen, joukkoon sulatettu suklaa. Lopuksi pienessä vesitilkassa sulatetut liivatteet.

Vuokaan, keksipohjan päälle ja hyytymään

Päälle: n.5dl pakastevadelmia paseerattuna, tomusokeria maun mukaan, 4 liivatetta

Liotetut sulatetut liivatteet vadelma-sokeriseokseen ja hyytyneen kakun päälle.

Hyydytetään vielä pari tuntia ja tarjolle.

Ruokavieraitakin päästiin kestitsemään iltana eräänä. Pääruoan valmistuksesta vastasi Jyrki, jälkiruoka jäi minun vastuulle.

Sacher-kakku

Pohja:

200g voita

200g taloussuklaata

4 kananmunaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

Sulata ja jäähdytä suklaa vesihauteessa. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Munat ja sokeri vaahdoksi, sekaan suklaaseos ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna,

Paista 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa ritilän päälle ja anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.

Täyte:

1/2 dl vahvaa maitokahvia kostuttamiseen (käytin triplaespressolattea)

1,5 dl aprikoosisosetta tai marmeladia

halkaise kakku, kostuta ja levitä väliin marmeladi

Kokoa kakku ja poista murut pinnalta

Pinnalle: 230g aprikoosimarmeladia

kuumenna marmeladi kattilassa, painele siivilän läpi kakun päälle, tasoita ja anna jäähtyä

Kuorrutus:

200g suklaata

50g voita

1dl kinuskikastiketta

Sulata suklaa, voi ja kinuskikastike vesihauteessa sekoitellen. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä kuorrutusta reunoille ja anna jähmettyä. Koristele kakku maitosuklaalastuilla tai haluamallasi tavalla. Itse käytin hiukan värillistä sokeria ja suklaasiirtokuvia joihin olin sivellyt tummaa suklaata.  Maistui. Ja ihan nollakalorin kakku....