Nyt sitten sitä namia tähän blogiin! Oltiin eilen iltaa istumassa ystävillä ja vein sinne jälkiruuaksi pavlovan
Pavlovan teko on helppoa ja nopeaa, jos ei lasketa uuniaikaa mukaan.
Tässä pavlovassa oli:
5 munanvalkuaista
2,5dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl etikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
ripaus ruolaa
Säädä uuni 120 asteeseen. Vatkaa valkuiaiset ja sokeri puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää muut aineet ja vatkaa hetki kunnes vaahto on taas kiinteää. Tee leivinpaperille n.18cm halkaisijaltaan oleva ympyrä (esim kattilan kannella) Levitä valkuaisvaahto pyöryläksi, jonka reunat ovat hiukan keskustaa korkeammat. Paista 1,5-2h uunissa. Jos pinta alkaa tummumaan, laske lämpö noin 100 asteeseen
Päälle tähän pavlovaan meni
n1dl vanilliinikreemiä
2reilua ruokalusikallista lemon curdia
1,5dl kermaa vaahdotettuna
pakastemustikoita
Yhdistä kermaan vanilliinikreemi ja Lemon curd, levitä pavlovan päälle. Laita päälle kohmeiset pakastemustikat ja tarjoa heti.
Marengin ja kerman voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen mutta pavlova kannattaa koota juuri ennen tarjoilua jotta marenki pysyy rapeana.
Pavlovasta jäi yli keltuaisia, joten niistä tein kaksikon toisen osapuolen
Key West Lime pie'n
Ohje on suoraan Ewelynin blogista:
Pohja:
15 digestive-keksiä
1tl sokeria
80g margariinia
Täyte:
5 keltuaista
1 tölkki (n.400g) sokeroitua kondensoitua maitoa
1dl limemehua (noin 2 limen mehut)
1 limen kuori
Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle. (noin 20 cm halkaisijaltaan) paista uunissa 150 asteessa noin 10min
Täytteeseen vaahdota keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää maitotiiviste ja vatkaa kunnes seos on kuohkeaa, lisää limen mehu ja kuori.
Paista 175 asteessa 10min.
Jäähdytä yön yli jääkaapissa (pakastimessa) tarjoa kylmänä.
Kommentit