Nyt sitten sitä namia tähän blogiin! Oltiin eilen iltaa istumassa ystävillä ja vein sinne jälkiruuaksi pavlovan

Pavlovan teko on helppoa ja nopeaa, jos ei lasketa uuniaikaa mukaan.

Tässä pavlovassa oli:

5 munanvalkuaista

2,5dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

2tl maissitärkkelystä

1tl etikkaa (käytin omenaviinietikkaa)

ripaus ruolaa

Säädä uuni 120 asteeseen. Vatkaa valkuiaiset ja sokeri puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää muut aineet ja vatkaa hetki kunnes vaahto on taas kiinteää. Tee leivinpaperille n.18cm halkaisijaltaan oleva ympyrä (esim kattilan kannella) Levitä valkuaisvaahto pyöryläksi, jonka reunat ovat hiukan keskustaa korkeammat. Paista 1,5-2h uunissa. Jos pinta alkaa tummumaan, laske lämpö noin 100 asteeseen

Päälle tähän pavlovaan meni

n1dl vanilliinikreemiä

2reilua ruokalusikallista lemon curdia

1,5dl kermaa vaahdotettuna

pakastemustikoita

Yhdistä kermaan vanilliinikreemi ja Lemon curd, levitä pavlovan päälle. Laita päälle kohmeiset pakastemustikat ja tarjoa heti.

Marengin ja kerman voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen mutta pavlova kannattaa koota juuri ennen tarjoilua jotta marenki pysyy rapeana.

Pavlovasta jäi yli keltuaisia, joten niistä tein kaksikon toisen osapuolen

Key West Lime pie'n

Ohje on suoraan Ewelynin blogista:

Pohja:

15 digestive-keksiä

1tl sokeria

80g margariinia

Täyte:

5 keltuaista

1 tölkki (n.400g) sokeroitua kondensoitua maitoa

1dl limemehua (noin 2 limen mehut)

1 limen kuori

Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle. (noin 20 cm halkaisijaltaan) paista uunissa 150 asteessa noin 10min

Täytteeseen vaahdota keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää maitotiiviste ja vatkaa kunnes seos on kuohkeaa, lisää limen mehu ja kuori.

Paista 175 asteessa 10min.

Jäähdytä yön yli jääkaapissa (pakastimessa) tarjoa kylmänä.