Joulukukkien asemasta tein joulunameja jaettavaksi ja omaan herkutteluun. Ihan ensimmäiseksi esittelen sokerimantelit ja työvaihekuvien kera koska itsellä oli usko loppua kun noita tein... Kuvan satsia hämmentelin puolisen tuntia. Mutta näiden eteen kannattaa nähdä hiukan vaivaa, ovat ihania!

Manteleihin tarvitaan:

2,5dl (noin 150g kuorittuja manteleita

1dl sokeriä (käytin muutamaan erään ruokosokeria)

1/3dl vettä

2tl piparkakkumaustetta

kaikki ainekset laitetaan paistinpannulle ja kuumennetaan keskilämmöllä (mulla asteikko 1-6 , kuumensin 4:lla) koko ajan sekoittaen. Aluksi seos on yllä olevan kuvan näköistä.

Neste haihtuu, sokeri muuttuu uudelleen kiteiseksi. Sekoita, sekoita...

Sekoita edelleen, nyt sokeri on isompaa raetta...

Loppuviimeksi sokeri sulaa ja tarttuu paahtuneiden mantelien pintaan ja valmista on! Kaada mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle, jäähtyneenä pakkaa lahjapusseihin tai ilmatiiviiseen rasiaan. Ja nauti! Glögin kanssa olivat aina namia. Uudeksi vuodeksi testaan näitä pikkuisella chili tujauksella...

Näitä Nigellan ohjeella tehtyjä suklaanameja tein viime joulunakin, superhelppoja ja superhyviä!

Tarvitaan:

1 tölkki (400g) makeutettua kondensoitua maitoa

350g hyvää tummaa suklaata

piaprminttuöljyä/appelsiiniesanssia/1dl pähkinöitä maun mukaan

Laita suklaa ja maitotiiviste kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa, mausta oman makusi mukaan (itse laitoin piaprminttuöljyä), kaada seos leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 20 cm vuokaan. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa pikkupalasiksi (noin1,5cm x 1,5cm) Säilytä viileässä.

Nämä konvehdit ovat suosikkeja jo muutaman vuoden takaa. Jotain näistä kertoo se kun veljeni joka karttaa makeaa, suklaata erityisesti söi näitä ison kasan! Näihin tarvitaan:

250g hyvää tummaa suklaata

3/4 dl kermaa

1 tl kardemummaa

2rkl sitruslikööriä/ (2tl appelsiiniesanssia) jos käytät esanssia, lisää kerman määrää hiukan

päälle 125g valkoista suklaata, koristerakeita

-Keitä kermaa, sitruslikööriä (esanssia) ja kardemummaa n.5 minuuttia miedolla lämmöllä, lisää tumma suklaa ja anna sulaa. Lusikoi seos pursotinpussiin/muovipussiin ja pursota seos karkkivuokiin. Sulata valkoinen suklaa ja pursota kuorrutukseksi. Koristele oman makusi mukaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. Namia!