raparperit on parhaimmillaan, pakkohan ne on pois käyttää...
Kinuskikissan kotivinkissä julkaistua ohjetta mukaillen:
Pohja:
8dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
100g margariinia
(2rkl sokeria)
-> nypi muruiksi
3dl maitoa, sekoita joukkoon. Anna levähtää kelmun sisällä jääkaapissa hetken aikaa.
Tämä taikina on todella mukava käyttää, ilman sokeria toimii suolaisella täytteellä. Taikinasta riittää uunipeltiin tai reilusti 28cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Taikinan ohje on "Mat med Tina"-ohjelmasta.
Täyte:
4,5dl vettä
vanilliinikreemijauhetta -> sekoita veteen niin että tulee hyvä, paksuhko kreemi.
100g valkosuklaata-> rouhi pieneksi
3-4 raparperin vartta->kuori ja pilko
Tee kreemi, sekoita joukkoon suklaarouhe, kaada piirakkapohjalle. Ripottele päälle raparperinpalat. 200 astetta, 30-35 min. Ja NAUTI!
Marenkiakin teki mieli, tässä mariannemurskalla jalostettuna. Ei huonoja!
Kommentit