Tänä vuonna lahjat oli aika pitkälti omaa tekoa, marraskuisen leikkauksen takia kun tuogta näpertelyaikaa on ollut ja ollut... Ihan riitävästi. Pidemmittä puheitta, tässä lahjoja:

Äiti ihan pikkuisen ja varovasti  vihjaili että oili-ketju hopeisena olis kiva. No pitihän sellainen tehdä; 6mm:n  ja 4mm:n veivillä millistä hopealankaa, niinkuin ennenkin. Riipukseen punsseloin sanan "MUMMO" . Riipus on irroitettava jos äiti ei jatkuvasti korua käyttäessään halua mainostaa mummouttaan.

Tässä vielä riipus lähempää.

Anopille ja kälylle tein myöskin ketjut, anopilla ruusukvartsia ja hopeaa, kälylle aurinkokiveä ja hopeaa. Ketju 3,5mm:n veivillä millistä hopeaa ja muinaisketjuna. Taas riipukset omalla lukolla eli irroitettavia. Toivottavasti oli mieluisat korut!

Blomman Jossu tilasi siskolleen kaulakorun ja avainnauhan. Avainnauha samalla mallilla kuin aiemmin esitelty, kaulakorussa liloja foliolasihelmiä, lila sydänhelmi, ihania hennon beigejä särölasihelmiä ja korumetallia. Itse tykkäsin, toivottavasti lahjan saajakin piti.

Lahjakorut ja tilaukset kun tuli tehtyä, iskikin koruähky ja omat joulukorut meni "vartissa vasemmalla kädellä" Siis kirjaimellisesti, jouluaattona lasten nukkuessa päikkyjään. Korviksissa pinkit kvartsibrioletit hopeaan kieputettuna, riipuksena pinkki topaasi ihan vaan ripustuslenkkiin lätkäistynä. Ketju 0,6mm paksua "beading chain"-ketjua johon on siis ideana kiinnittää helmet puristushelmillä suoraan ketjuun pujottaen. Nyt käytin sitä näin koska halusin todella hennon ketjun topaasille. se ei kylläkään tule jäämään noin, noita topaaseja on kaksi joten kenties sillä on vielä uusi elämä korvakoruna...